Vägen till framtiden börjar med kunskap.

För att navigera rätt behöver du tre saker - en karta som visar hur terrängen ser ut, en kompass som visar riktningen till målet samt, viktigaste av allt, information om var du befinner dig. 

    Det är precis likadant med marknadsplanering. För att hitta den enklaste vägen till säljmålet måste du veta vilka alternativa vägar som finns. Och inom marknadsföring finns ingen GPS …

    När du samlat alla bakgrundsfakta, d.v.s. gjort en nulägesbeskrivning, har du ritat kartan och tagit reda på var du står. Sedan gäller det att vara både lat och snål, d.v.s. välja den taktik som gör att du når målet enklast och billigast. 

    Första gången du ska göra en marknadsplan kan det vara skönt att ha stöd av någon som är van. Jag har gjort marknads- och affärsplaner för små och stora företag i alla tänkbara branscher - från börsbolag till enmansfirmor. Och allting däremellan.

    Vill du växa men är osäker på hur det ska gå till? Vill du jobba proffsigt, och skapa ordning och reda? Du hittar mitt nummer och min mail på startsidan.

Tillbaka till startsidan