Tänk om de stökiga ungdomarna på stan är morgondagens inköpare.

Det är lätt att bli upprörd över allt som händer i samhället. Dock ska man vara medveten om att dom som ställer till problem är få - majoriteten vill inget hellre än att få ett jobb och etablera sig i samhället.

     Hur kan du som företagare få nytta av det här? Jo, genom att göra ditt företag och din bransch känd och eftertraktad - både lokalt och på riksplanet.

     På din ort ska du etablera kontakt med de skolor som finns. Genom att erbjuda sommarjobb, arrangera studiebesök, deltaga i jobbmässor och öppna för praktikplatser blir ditt företag känt och du kommer förhoppningsvis att få sökande till de jobb du erbjuder.

     Du kan också utnyttja högre utbildningar för att sprida kännedom om din bransch. Genom att erbjuda KY-utbildningar och högskolor att göra studiebesök ser du till att framtidens inköpare blir kunnigare.

     Du kan också erbjuda dig att hålla expertföreläsningar och att arrangera exjobb på ditt företag. Det här ökar samtidigt chansen att rekrytera kompetent personal.

    För att sprida kunskap till dagens och morgondagens kunder kan du självklart arrangera kurser, seminarier och producera utbildningsmaterial och handböcker.

     Jag kan hjälpa dig med allt det här. Välkommen!

Tillbaka