Reportage & Reklam, Salängsgatan 3C, 51161 Skene. Tel +46 (0)320 32828. Mobil +46 (0)70 565 5038.

E-post conny.gustafsson@mac.com. www.reportagereklam.se

En välpolerad tunna med skit.


Många hemsidor för B2B-företag är rena katastrofen. Trots att sökmotorerna hittar sidan, den har snygg formgivning och logisk navigation. Men när det gäller att fånga besökaren, få honom/henne intresserad och gå vidare i säljprocessen - då misslyckas sidan.

          Felet ligger i innehållet, och du vet hur det brukar se ut. I bästa fall urklippt broschyrtext; inte alls anpassad till webbens miljö. Skriver avsändaren texten själv så blir det mest skryt och produktfakta, skruv och mutter på varenda sida. Besökaren tröttnar, och försvinner ...

          Varför accepterar professionella webbyråer ändå det här? Jo, helt enkelt för att det är jobbigt att göra rätt - dvs sitta ner med kunden och bestämma vad hemsidan egentligen ska ha för uppgift i säljprocessen, vilka målgrupper man ska vända sig till, hur hemsidan ska samverka med andra kanaler, vilka budskap som ska användas osv.

          Prispressen på hemsidor gör naturligtvis det här extra svårt. Den som bara vill ha ett lågt pris kan nog sluta läsa här. Men den som vill satsa på kvalitet, och nöjda kunder är välkommen.  Jag hjälper gärna till, både med säljande webbcopy och med att få kunderna att våga.

          När ses vi?